Over mij

Bouwkundig adviesbureau Alex Westerhoek

Een eenmanszaak gericht op projectbegeleiding, directievoering, bouwkundig beleidsadvies, bouw –en woningtoezicht en adviezen op het gebied van brandveiligheid.

Missie: Hoogwaardig bouwkundig advies met oog voor de mens achter de opdracht.

Voor zowel de particuliere als de zakelijke markt kan ik het bouwproject begeleiden van ontwerp tot oplevering. Door mijn werkervaring en opleiding heb ik in het bijzonder oog voor esthetica en bouwkundige uitvoerbaarheid.

Specifiek voor u als particulier kan ik fungeren als intermediair tussen u en de uitvoerende bedrijven. Ik zorg er dan voor dat u kunt (ver)bouwen zonder zorgen.

Wie ben ik

Na 17 jaar werkzaam te zijn geweest bij verschillende architectenbureaus en een gemeente ben ik in maart 2015 voor mijzelf begonnen. Een weloverwogen keus om mijn diensten aan te bieden in eigen beheer.

De afgelopen jaren heb ik de nodige ervaring opgedaan als bouwkundig projectleider en directievoerder. Daarnaast ben ik werkzaam geweest als toezichthouder Wabo en bouwplantoetser bij een aantal gemeentes.

Om mijn kennis te vergroten heb ik een aantal post HBO opleidingen gevolgd. In 2014 heb ik de opleiding Fire Safety Engineering van de SKB met succes afgerond. Deze opleiding gaat verder dan het toepassen van de regelgeving uit het Bouwbesluit maar zoekt juist naar maatwerkoplossingen op het gebied van brandveiligheid. In 2017 heb ik de post HBO opleiding Bouwbesluitdeskundige gevolgd en met goed gevolg afgesloten. In deze opleiding ligt de nadruk op het op de juiste manier toepassen van de bouwregelgeving in het Bouwbesluit.

De mens achter het bedrijf is Alex Westerhoek: bouwkundige, vader en bovenal een toegankelijk, nuchter en betrokken bouwkundige/ professional.

Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden richten zich op tekenwerk, projectbegeleiding, directievoering en coördinatie, bouwkundig beleidsadvies, bouw –en woningtoezicht, VvE beheer en adviezen op het gebied van brandveiligheid.