Bouwkundige keuring

U bent enthousiast op zoek naar een nieuwe woning en heeft uw droomhuis mogelijk gevonden. Maar om de financiering definitief rond te krijgen eist uw geldverstrekker een bouwtechnisch rapport. Of misschien twijfelt u aan de bouwkundige staat van de woning en wilt u graag een onafhankelijke deskundige de technische staat laten beoordelen.

Met mijn jarenlange bouwkundige kennis en ruime ervaring in het maken van bouwkundige rapportages kan ik u een helder en begrijpelijk beeld geven van de technische staat van uw woning. Mijn rapporten voldoen aan de NHG normen en kunnen dus gebruikt worden voor het verkrijgen van een hypotheek.

Bouwkundige keuring

Visuele inspectie van de binnen en buitenzijde van de woning. Specifiek wordt gelet op o.a.:

  • scheurvorming in muren
  • vocht in de kruipruimte
  • staat van kozijnen
  • staat van het dak
  • staat van het sanitair
  • de staat van de overige installaties (meterkast,cv ketel etc.)

Aan de hand van foto’s worden de bevindingen vastgelegd in een rapportage. Indien gewenst kan de rapportage opgesteld worden volgens de eisen van de Nationale Hypotheek Garantie. Het rapport is dan geschikt voor het aanvragen van uw hypotheek. In de rapportage vindt u een overzicht van geconstateerde gebreken met daarbij de kosten voor het herstel. Zo weet u meteen waar u aan toe bent en kunt u de rapportage gebruiken in de onderhandeling met de verkopende partij.

Meeloopkeuring

U wilt een huis kopen, maar heeft niet zoveel verstand van de bouwkundige staat van een woning? Dan is de meeloopkeuring zeer geschikt voor u. Tijdens een rondgang door de woning kijk ik met u mee naar alle mogelijke gebreken en houd ik u op de hoogte van mijn bevindingen. Na afloop spreek ik dit met u door en licht ik toe wat nog onduidelijk is. 

Het grote verschil met de Bouwkundige Keuring is dat er geen rapportage van opgesteld wordt.

Oplevering nieuwbouwwoning

Een oplevering bestaat uit een inspectie van de woning. Voorafgaand aan de oplevering zullen de verkoopbrochure behorend bij de woning bekeken worden om na te gaan of er daadwerkelijk geleverd is wat er volgens deze brochures gekocht is. De bevindingen tijdens de rondgang worden vastgelegd in een zogenaamd ‘proces verbaal van oplevering’.

Tarieven

Voor bovengenoemde keuringen gelden de volgende tarieven (inclusief BTW):

Inhoud woning

Bouwkundige keuring

Meeloopkeuring

Oplevering nieuwbouwwoning

0 – 400 m3

€ 295,-

€ 150,-

€ 250,-

400 – 750 m3

€ 325,-

€ 150,-

€ 250,-

>750 m3

€ 375,-

€ 175,-

€ 275,-

Voor het aanvragen van een keuring kunt u via de mail of telefonisch contact opnemen.